Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Ohtana/Pajala FF Seniorlag Herrar

15:00

Ohtana/Aapua FF

Referat: Luleå SK - Ohtana/Aapua FF

OAFF förlorar mot Luleå SK med 0-2 (0-1).

OA får en olycklig inledning när Mikis missar en brytning och LSK:s Pettersen kan ta sig in i straffområdet och lossa vänstern, skottet blir hårt och smiter in mellan benen på "Kotten" till 1-0. Efter den dåliga starten blir första 10 jämna innan LSK helt tar över spelet och dominerar stort under långa perioder. OAFF:s försvarsspel är dock starkt och LSK skapar inga jättechanser. Framåt är det dock inte mycket som händer för OAFF. Det är mest långbollar som Adam och Jorri får jobba på, oftast mot flera motståndare. Det dröjer till slutet av första halvlek innan vi får till ett riktigt bra anfall som Jorri dock avslutar med ett skott över ribban. 1-0 i paus är ett bra resultat för OA.

Andra halvlek blir betydligt bättre från OAFF och nu skapar man också några målchanser. Tyvärr är det ändå LSK som ökar på till 2-0 i den 60:e minuten när ett högerinlägg styrs in av Sundqvist i LSK. Några minuter senare är Jorri igenom, tar sig förbi målisen men hamnar nära kortlinjen och chansen rinner ut i sanden. Jorri har också några skottlägen inne i straffområdet men idag stämmer inte siktet så dom går utanför målramen. Med kvarten kvar trycker OAFF på i straffområdet, bollen går till Micke Krekula som hittar Adam med en bra boll. Adam tar elegant ner bollen på bröstet, vänder på en femöring och klipper med vänstern bollen rakt uppn i krysset. Ett fantastiskt snyggt mål - Tyvärr vinkar assisterande domaren för offside och målet underkänns.

Matchen slutar 2-0 till LSK vilket är ett rättvist resultat.
I ett starkt kämpande OAFF går plussen till Mikis i försvaret, till Danne Mäki på mitten och till unge klokt spelande Elliot Jaako.